Opdrachtgever CenterParcs

Voor Design Challenge 7 heb ik gedurende 10 weken aan een opdracht gewerkt voor CenterParcs. In samenwerking met dit bedrijf heb ik een applicatie ontwikkeld die tijdens een dagje Aqua Mundo je helpt met een betere zwembeleving. Daarnaast biedt de tool ook betere veiligheid. PoolPro 2 waarschuwt je voor drukke zwemgedeeltes, wachttijden en veiligheidsinstructies van attracties, watertemperaturen en nog meer handige informatie die jouw dagje uit beter en veiliger maakt.

“Informatie voor een betere zwembeleving”

Ontwerpproceskaart

Op de ontwerpproceskaart vind je alle onderzoeken, creatieve technieken en ontwerpmethodes die uitgevoerd zijn in een periode van 10 weken.

Inzichtkaarten

Vanuit verschillende onderzoeken clusterde ik observaties naar inzichten. Op verschillende inzichtkaarten is te vinden wat onderzoek laat zien. De belangrijkste 2 zijn hieronder te lezen.

Persona & customer journey

Om visueel mijn inzichten over te brengen en ze tijdens een presentatie in een scenario te presenteren creëerde ik een persona. Deze persona dient ook als kort overzicht van mijn doelgroep.

De customer journey gebruikt ik om alle pijnpunten op een rij te zetten van de doelgroep tijdens een dagje zwemmen in de Aqua Mundo. Ik gebruikte als visueel ondersteuningsmiddel een glijbaan.

Prototype party

Wist je dat je een low fidelity prototype al kunt gebruiken om te testen? Ik gebruikte een papieren horloge met simpel interface om een user test uit te voeren met mijn doelgroep. Op deze manier kan ik ontdekken of mijn concept echt aansloot op de behoeften van de badgast.

High fidelity prototype

In verschillende iteraties en het afleggen van verschillende tests kwam ik uit bij het finale prototype: een interface waarvan elk aspect (plaatsing, grootes, kleuren) is doordacht en onderbouwd.

Presentatie

Aan het eind van de 10 weken presenteerde ik mijn opdracht doormiddel van een werkend prototype, maar ook verschillende marketing doeleinden. Ik gebruikte hiervoor de nieuwe huisstijl die CenterParcs recent heeft gelanceerd.